Projecte ICI

IMG_4669El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural consisteix en una idea bàsica: el treball conjunt entre administració, recursos professionals i ciutadania per afavorir la convivència i la millora de la qualitat de vida dels barris, pobles i ciutats. El procés comunitari genera connexions, moments i espais de relació entre els tres protagonistes. A partir d’aquestes relacions s’enforteixen les capacitats i les oportunitats de la comunitat local per enfrontar-se als seus reptes, esdevenint així, protagonista del seu procés de canvi i millora social. Aquest treball conjunt també facilita l’adequació dels serveis i recursos del territori a les necessitats reals, especialment en dos pilars bàsics del benestar social: la salut i l’educació.

El procés d’intervenció comunitària intercultural té una dimensió mediadora que contribueix a enfortir i promoure la convivència i la cohesió social en els territoris on actua.  Són diversos els aspectes socials que la mediació contribueix a millorar, com ara la revaloració dels diferents col·lectius socials i culturals; la transformació de les relacions afavorint el diàleg, la interacció positiva i el reconeixement de totes les parts; l’anivellació dels recursos existents entre persones, grups i col·lectius i la construcció d’un relat que permeti superar situacions negatives de partida i que potencia la identificació dels veïns i veïnes amb el territori.

El treball conjunt a partir de la detecció d’interessos comuns, entre persones, institucions i entitats diferents, serà el major assoliment mediador del procés d’intervenció comunitària intercultural. Un assoliment que partirà de les relacions i el treball existent, per consolidar una cultura positiva del conflicte i de convivència ciutadana intercultural.

Deixa un comentari