Un estiu de convivència a l’Illa del Xiuxiueig

Des de 2015, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Badalona Sud, iniciativa de l’Obra Social “la Caixa” que es desenvolupa conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i la Fundació Surt, impulsa l’Escola Oberta d’Estiu, un programa d’activitats obertes de lleure educatiu que s’organitza conjuntament amb les entitats socioeducatives que formen part de la taula de lleure i en el que col·laboren diferents agents del territori. Enguany i donat el context de pandèmia no s’ha pogut portar a terme l’activitat tal i com la coneixem i és per això que s’ha dissenyat una nova proposta, ajustada a les mesures de prevenció i protecció en relació a la Covid-19, dirigida a treballar les emocions a través de l’art i l’experimentació i creació sobre l’espai públic.

En aquesta nova proposta que ens ha portat a l’Illa del Xixueig, ens hem trobat, hem pogut compartir la nostra experiència durant el confinament, ens hem escoltat, hem sentit com estem ara que hem recuperat el carrer i hem après noves formes d’estar, experimentar i crear juntes. En el viatge aquesta illa tan especial hem fet cartografies dels sons que hem escoltat en diferents espais i moments, hem traduït els sons a formes, colors i línies i hem experimentat amb els sons a partir de la creació de poesies fonètiques.

Enllaç a les poesies fonètiques: https://soundcloud.com/user-662012440/sets/poesia-fonetica-aixi-sona-sant-roc-badadlona

En els tallers, que s’han realitzat durant aquest mes de juliol, han participat al voltant d’un centenar de nens i nenes entre els 5 i 8 anys de les activitats d’estiu organitzades per Casal dels Infants, el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, la CiberCaixa-Fundació Pere Closa i la Fundació Ateneu Sant Roc .

La iniciativa no s’acaba aquí ja que amb els diferents materials que han creat els nens i nenes es continuarà el proper curs experimentant amb els sons del barri així que us convidem a continuar ben atentes durant els propers messos.

Què tingueu un bon estiu ple de convivència i ens veiem a l’Illa del Xiuxiueig!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s