A Badalona Sud diem no a les violències vers les dones

El passat 25 de novembre vam commemorar a Badalona Sud el Dia Internacional contra les violències vers les dones amb un acte comunitari a la Plaça Roja de Sant Roc. L’acte va començar a les 10.30 del matí amb un sol blau i sense núvols. Entitats, veïnes, veïns i grups del barri es van anar apropant a la plaça, on van trobar l’espiral de sabates vermelles que representa les dones assassinades per violències masclistes, iniciativa artística que va començar a Ciutat Juárez l’any 2009 de la mà de l’artista Elina Chauvet.

IMG-20191125-WA0006

Després d’arribades i trobades, les assistents van anar passant pels diferents racons de la plaça: prendre una infusió calentona, posar-se llaços liles contra la violència de gènere realitzats pel grup de Grandioses, col·laborar en fer el puzle de capses amb el lema “A Badalona Sud diem NO a les violències vers les dones” i escriure missatges i mans vermelles a les mateixes, reflexionar amb la piràmide de violències i, per últim, escriure la resposta a les preguntes: Què és violència? Què és respecte? La participació va ser tot un èxit i molta gent es va apropar als petits tallers que s’havien organitzat des de la Comissió de Dones del territori.

Cap  a les 11h, un cop construït col·lectivament el mural, va arribar l’estona de lectura de poemes on vam gaudir de les veus de diferents dones del barri. Vam sentir poemes amb força, intensos i tristos, però a l’hora molt necessaris per prendre consciència de les violències que segueixen patint les dones a dia d’avui, més enllà de la seva procedència, cultura o religió. Un cop acabats els poemes, vam aprofitar per llegir els diferents missatges que havien escrit les participants a les preguntes Què és respecte? Què és violència?. Amb la lectura del manifest en motiu del 25 de novembre es va donar per tancat l’acte commemoratiu.

No volem acabar sense agrair a totes les persones que van fer que l’acte fos possible, persones i entitats de la comissió i d’altres col·laboradores, portant i pintant sabates de vermell, pintant capses de blanc, preparant i dinamitzant els tallers de primera hora, escrivint i llegint poemes, etc.  A totes elles i, per descomptat, també als veïns i veïnes que van venir a participar d’ aquesta jornada comunitària a la Plaça Roja.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s