Entre llibres, dracs i roses celebrem SANT JORDI

Quin inici de tercer trimestre! Només tornar de les vacances de primavera, a Badalona Sud vam sortir al carrer per celebrar un any més la Diada de Sant Jordi. L’Acció Global Ciutadana sota el nom ‘’De Fàbula! Llibres, roses i dracs per la convivència’’, es va realitzar durant tot el dimarts 23 d’abril  amb diferents activitats per a tots els públics, on varen participar al voltant de 3000 persones, entre infants, joves i ciutadania en general. Altra vegada la Plaça Sant Elies, va ser la plaça escollida per realitzar al llarg de tot al dia diferents activitats, des de les parades de  llibres del matí, fins a activitats per infants i joves a la tarda.

Es va iniciar la jornada festiva amb la participació dels diferents centres educatius del territori. Tot i que la pluja volia remullar la diada, els més petits van poder visitar l’exposició ‘’Coneguem els forjadors de la festa” i escoltar una magnífica activitat de conte –contes.  Tot i els canvis d’ubicació d’última hora, el grup d’animació va fer ballar, saltar i cridar a l’alumnat de cicle inicial de les escoles.  També és va fer entrega dels premis dels Jocs Florals, on diferents infants van ser premiats pels textos que havien escrit.  Els joves per la seva banda també van celebrar l’entrega de premis dels Jocs Florals al Teatre Blas Infante on a més, van gaudir de diferents concerts musicals.


Per la tarda, el grup de joves  KaPOMba del districte Apatxe va donar  a ritme de tambors el toc d’inici de la festa plena d’activitats i tallers organitzats i dinamitzats per les entitats i recursos del districte. Els infants van  jugar a jocs de cultura popular badalonina, pintar mandales de Sant Jordi, fer xapes, jugar al joc del memori, fer manualitats de flors, entre d’altres activitats d’allò més divertides.

Els grups de joves van poder treballar i gaudir de les seves habilitats artístiques a través del taller de percussió i el taller Graffiti. Sense cap mena de dubte, podem afirmar que els i les joves de Badalona Sud, són  uns/es grans  artistes!

La Diada de Sant Jordi es va finalitzar amb diferents danses populars a càrrec de l’Esbart Sant Jordi que ens van fer ballar i cloure un dia d’allò més divertit!

No podem acabar sense agrair a totes aquelles escoles, entitats, serveis, infants, joves, famílies i administracions que han participat en aquesta Diada de Sant Jordi i que han contribuït a fer que aquest dia assenyalat hagi estat possible un any més.

Han participat al Sant Jordi 2019: Ajuntament de Badalona: Àrea de Serveis Socials, Oficina Municipal del Districte 6, , Serveis Territorials de Cultura; Biblioteca de Sant Roc; Casal Cívic Sant Roc; Casal dels infants per l’acció social als barris; Cointegra; Consorci Badalona Sud: Punt d’atenció a persones nouvingudes, Cibercaixa, Consorci per la normalització lingüística Badalona i Sant Adrià; Coordinadora d’entitats de cultura popular; Dones i Barri en Xarxa; Esbart Sant Jordi; KaPOMba districte Apatxe, Monkey Fingers, Escola Baldomer Solà; Escola Josep Boada; Escola Lestonnac; Escola Mare de Déu de l’Assumpció; Escola Santíssima Trinitat; Fundació Ateneu Sant Roc; Fundació Carles Blanch – Centre Sant Jaume; Fundació Pere Closa; Aldees Infantils; Fundació Surt; Institut Eugeni d’Ors; Serveis Educatius, Equip Llengua, Interculturalitat i Cohesió social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s