Trencant tòpics des de Badalona Sud

El passat mes de març, a Badalona Sud, vam decidir celebrar la Setmana per l’Eliminació de la Discriminació Racial amb l’objectiu de sensibilitzar-nos i posar consciència a aquells rumors i tòpics sobre les diferents cultures que ens impedeixen, molts cops, conèixer i gaudir de la riquesa cultural del nostre territori.

Això ho vam fer amb l’Estand trenca-tòpics que, cada matí de la setmana, es va instal·lar en diferents zones dels barris, donant informació sobre les diferents formes de racisme, els estereotips i la discriminació i oferint, també, eines per trencar amb aquests. Però això no és tot, també vam poder trencar tòpics racistes escrivint missatges i fent-nos fotos amb el Photocall trenca-tòpics, demostrant que formar part d’una cultura no implica ser d’una manera en concret.

Van ser matins intensos, de reflexionar sobre el racisme i de trencar amb moltes idees preconcebudes. Moltes persones vam passar a escriure missatges per promoure la igualtat, adonant-nos que tenim més coses en comú de les que pensem, entre d’elles, que ningú es vol sentir discriminat per la seva procedència, cultura o color de pell.

La setmana va concloure dijous 21 de març amb una festa intercultural on veïns i veïnes van poder compartir moments de joc, de sensibilització i de reflexió. Una festa on diferents entitats i associacions ciutadanes implicades amb la causa van dinamitzar i oferir activitats com la henna, pintar un mural o taller de noms en diferents idiomes. La tarda va acabar amb una actuació d’infants que va treure somriures a totes les persones que havien vingut a reivindicar plegades l’eliminació de la discriminació racial i de qualsevol altre tipus de discriminació.

I això no es queda aquí perquè seguirem caminant amb més força que mai cap a una Badalona Sud més justa i equitativa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s