AGC 2017: De Fàbula. Llibres, dracs i roses per la convivència.

Després de tota una setmana temeroses d’una pluja que semblava inevitable… el matí del passat divendres 21 d’abril es feia de dia amb un sol radiant, donant la benvinguda a la diada de Sant Jordi al districte 6 de Badalona.

La diada, sota el nom “De Fàbula. Llibres dracs i roses per la convivència”, s’ha celebrat al llarg de tot el divendres amb activitats tant al matí com a la tarda, amb la Fundació Ateneu Sant Roc muntant paradetes de llibres al llarg de tota la plaça Sant Elies.

Ben començat el dia s’inicien tots els preparatius per tenir-ho tot enllestit per a les deu del matí, que es quan arriben els infants de les escoles del districte. Els més petits es dirigeixen a la Biblioteca de Sant Roc i al Centre Cívic per gaudir de tallers de cultura popular catalana i de lectura. Mentrestant, els infants de primària passegen per les paradetes de llibres i celebren els jocs florals; un cop entregats tots els premis és el moment de moure els malucs i ballar de valent per fer de la plaça un espai de somriures i convivència. Paral·lelament, l’alumnat de secundària també celebra els jocs florals i balla, al ritme dels Cajones Santrockeros i de l’alumnat del Institut Oriol Martorell, al teatre Blas Infante.

Després d’una pausa merescuda per dinar i recuperar forces, comencen les activitats de tarda al ritme de batucada. La plaça Sant Elies s’omple de tallers oberts a infants i joves, tant els vinculats a les entitats socioeducatives com els no vinculats. Els tallers, creats per les entitats del districte i de Badalona, es divideixen en tres espais diferenciats: racó petita infància, racó infantil i racó jove.

Més enllà de les set de la tarda finalitza una diada de Sant Jordi plena de llibres, dracs i roses per la convivència.

Una abraçada a tots aquells infants, joves, escoles i entitats que han participat en la diada! Gràcies per compartir i viure la màgia de Sant Jordi!

Institucions, escoles i entitats que han participat en la diada del 2017: Ajuntament de Badalona, Àrea de Serveis Socials, Oficina Municipal del Districte 6, Programa PIDCES, Serveis Territorials de Cultura, Associació de Veïns i Veïnes del Maresme, Associació de Veïns i Veïnes de Sant Roc, Aldees Infantils SOS Catalunya, Biblioteca de Sant Roc, Casal Cívic Sant Roc, Casal dels infants per l’acció social als barris, Centre Maregassa
Cointegra, Comunicart, Consorci Badalona Sud (Punt d’atenció a persones nouvingudes, Cibercaixa, Projecte Extraescolars), Consorci per la normalització lingüística Badalona i Sant Adrià, Coordinadora d’entitats de cultura popular, Dones i Barri en Xarxa, Escola Baldomer Solà, Escola Josep Boada, Escola Lestonnac, Escola Mare de Déu de l’Assumpció, Escola Santíssima Trinitat, Fundació Ateneu Sant Roc, Fundació Carles Blanch – Centre Sant Jaume, Fundació Pere Closa, Fundació Surt, Institut Eugeni d’Ors, Kalizor, Serveis Educatius, Equip Llengua, Interculturalitat i Cohesió social.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s