50è aniversari del barri de Sant Roc

sant_roc_50_logo_marro

1966-2016: 50 anys de barri!

Va ser per Sant Joan de l’any 1966, arrel d’unes maniobres militars conegudes com “la primera Semana Naval” que s’havien de celebrar davant la platja del Somorrostro, que es va produir el trasllat d’uns 3000 veïns i veïnes cap als habitatges del nou barri de Sant Roc. Aquest 2016 farà 50 anys de l’existència del barri, una efemèride que cal recordar.
Sant Roc és un barri més de Badalona, amb unes peculiaritats pròpies, com el seu mateix origen. La multiculturalitat i la convivència de persones d’orígens diversos són presents als seus carrers i a les seves activitats.
L’accés a l’habitatge, l’alt índex d’atur i baix de formació, marquen les seves dinàmiques socials, especialment colpejades per la devaluació de les condicions laborals i les retallades al serveis públics dels darrers anys.
Volem que aquesta celebració sigui festiva, però també i sobre tot, ens la plantegem com una eina de participació i d’intervenció al barri. Una eina que ha de servir per recuperar la memòria històrica, per recordar com van ser aquells primers anys, quina ha estat la seva evolució i pensar quin ha de ser el seu futur.
Volem contribuir a situar Sant Roc dins el mapa de Badalona i de Catalunya, reconeixent els problemes i les febleses, però destacant i reforçant els aspectes positius. Una ocasió d’or per a millorar la imatge del territori i sentir orgull de formar-ne part.
Sovint és a través de la festa que les persones ens il·lusionem, ens engresquem, compartim, ens relacionem i estem disposades a implicar-nos en objectius superiors.
Aprofitem doncs l’ocasió i entre tots i totes fem que aquest aniversari es converteixi en un instrument de cohesió, que ajudi a sumar, a crear lligams que reforcin el paper de la ciutadania en la construcció d’un futur millor per a Sant Roc i per a Badalona.

Comissió del 50è aniversari de Sant Roc

PROGRAMA D’ACTIVITATS

– Debat i exposició al Centre Cívic de la Barceloneta “50 anys de l’enderroc del barri del Somorrostro”. (Sortida col·lectiva des de Sant Roc a les 17:00h).  17:30h: Inauguració de l’exposició “50 anys de l’enderroc del barri del Somorrostro”. 18h: Debat: ” Del Somorrostro a Sant Roc. 50 anys de la destrucció d’un barri”.

– Cinema a la Fresca: Bajarí. El 14 de juliol a les 21h al c/Motril.

ACTIVITATS REALITZADES

– Cafè Tertúlia: els orígens del barri. El dimarts 17 de maig a les 15:30h al Casal de gent gran de Sant Roc. Av Maresme, 182-190.

– Tancament de les Festes de Maig de Badalona a la Plaça Roja, el 22 de maig a les 18h: espectacle de música, dansa, foc, castells, i altres elements festius.

– Gran Revetlla de Sant Joan, amb ball, coca i cava. El 23 de juny a la plaça Sant Roc.

– Xerrada: L’autopista i alternatives al seu pas per Badalona. Revisió històrica i actualitat de l’autopista. El dia 3 de maig a les 19h a l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Roc.
– Fira d’Artesania, d’entitats i de serveis, organitzada per l’Ateneu Sant Roc, el dia 1 de maig a la Plaça Roja.
– Celebració de Sant Jordi, amb activitats de commemoració del 50è aniversari del barri. Durant tot el dia a la Plaça Sant Elies.
– Celebració del dia de les Dones. Activitats de memòria històrica de les dones del barri, amb la realització d’un mural fotogràfic a les parets del barri.
– EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES. “Paisatges Desvelats” d’ Ariadna Cambronero. Al Centre Cívic Sant Roc del 28 de gener al 18 de març.

Les activitats que es realitzaran entre els mesos de setembre i desembre s’anunciaran properament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s