Trobada comunitària

IMG_20160315_192347

Sota l’amenaça de pluges i després d’un matí intens amb la trobada institucional i la jornada de formació amb els recursos tècnics, la tarda de dimarts es presenta emocionant amb la trobada comunitària. La trobada  té per objectiu presentar els resultats de la síntesi de la Monografia comunitària. La cita és a les 17:30h a l’auditori de l’Escola oficial d’idiomes de Badalona amb la presència de ciutadania, tècnics i representants institucionals que han participat en la Monografia comunitària. L’auditori s’omple amb més de cent persones assistents.

La trobada es divideix en diverses fases. Inicialment l’equip ICI ha presentat com i amb qui s’ha elaborat la Monografia per després donar entrada a la presentació de la síntesi. La presentació s’ha dividit en temes, on a cada tema s’ha iniciat amb alguna expressió artística ciutadana per després un recurs tècnic de l’àmbit exposés la visió compartida i els reptes corresponents al tema. Així, aquesta segona fase s’ha estructurat així:

Convivència: El vídeo de l’Escola Oberta d’Estiu del 2015 com a inici i Juan Zaragoza, tècnic del Consorci de Badalona Sud, exposant la visió compartida i els reptes.

Educació: Els i les joves de la Betsaida han presentat una obra de teatre on s’exposaven els principals problemes educatius del territori. Núria Sabater, tècnica del Consorci de Badalona Sud ha exposat els reptes comunitaris en educació.

IMG_8665

Salut: La visió compartida i els reptes de salut els han presentat la Sughra Bidi, de l’associació Camí de la pau, i l’Esther, tècnic del projecte d’hàbits saludables.

Ocupació: La Isabel Vázquez, del programa Incorpora, conjuntament amb l’Ángel, antic usuari del servei, han presentat la visió compartida i els reptes en ocupació.

Habitatge: Una de les parts més emotives de la Trobada comunitària amb el relat de l’Anita sobre els canvis en les condicions de l’habitatge en el territori. Seguidament en Santi Sànchez, tècnic social de l’associació Vincle, ha explicat els reptes en habitatge.

Gènere: Les noies de l’equip de futbol de l’Escola de futbol han entrat passant-se la pilota i reivindicant el paper de les dones en l’oci i l’esport. Carmen Loshuertos ha finalitzat exposant els reptes en gènere.

IMG_20160315_184210

Destacar que cada tema ha estat introduït amb un tall del programa de ràdio elaborat amb joves del territori al llarg del curs 2015-16.

Després de la presentació de cada àmbit, els i les assistents a la Trobada comunitària han prioritzat els diversos reptes enganxant gomets de colors en el repte que consideressin més important abordar comunitàriament.

Ja arribant al final de l’acte la regidora del districte 6, Fàtima Taleb, i el director científic del projecte ICI, Carlos Jiménez han xerrat sobre la importància de seguir amb el treball comunitari al districte 6. I per concloure, en globus de colors hem escrit els nostres desitjos pel barri i, amb els globus inflats, ens hem fet un selfie tots i totes les assistents a la trobada.

IMG_8659

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s