Crònica de l’Acció Global Ciutadana 2015


IMG_1903

Procés de creació

En el nostre cas, l’Acció Global Ciutadana va començar el mes de desembre del 2014, quan es va iniciar el procés participatiu per dissenyar la proposta i es va decidir que celebraríem el Dia Internacional de les dones. Les següents reunions van servir per anar perfilant i definint la idea, els continguts i els espais de realització, donant forma a una setmana d’activitats que es va desenvolupar del 9 al 16 de març.

Durant el procés ha participat la majoria de les entitats i serveis de Badalona Sud, amb diversitat de perfils i àmbits d’actuació. També han participat ciutadans i ciutadanes a títol individual i grups veïnals. Cada reunió s’ha realitzat en un espai diferent del territori (equipament Cívic Sant Roc, Consorci Badalona Sud, Serveis Social, Camí de la Pau i Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume).

La setmana d’activitats per a celebrar el Dia de les dones a Badalona Sud, partia de les experiències prèvies realitzades a Sant Roc, sobretot per part de Dones i Barri en Xarxa, la Fundació Ateneu Sant Roc i la Comissió de Dones Badalona Sud dinamitzada pel Consorci Badalona Sud. El procés de l’Acció Global Ciutadana ens ha permès enfortir aquestes experiències incorporant-les a un procés més ampli amb dimensions més comunitàries.

IMG_3460

Desenvolupament i realització

Durant la setmana es van realitzar activitats en diferents espais del territori, dinamitzades per diverses entitats i serveis de Badalona Sud i adreçades a una gran varietat de públics (infància, joventut, famílies, dones grans, nouvingudes o amb diversitat funcional). Han participat al voltant d’unes 800 persones.

El dilluns les Dones i Barri en Xarxa amb el grup de Teatre Amb veu de dones, van obrir la setmana amb un teatre-forum realitzat al Casal Cívic Sant Roc, el dimarts els nois i noies de la CiberCaixa van dinamitzar un cinema-familiar amb la pel·lícula Brave, el dimecres el Centre ocupacional Cointegra ens va fer reflexionar sobre l’afectivitat en les dones amb diversitat funcional, el dijous la Biblioteca Sant Roc va convertir la seva hora del conte en el Joc del Badadones, on els nens i nenes i les seves famílies van descobrir les aportacions de les dones a la nostra Història, el divendres pel matí, les dones del taller de memòria, dones de les classes de castellà i un grup de Cointegra van gaudir d’un intercanvi gastronòmic intercultural amb el taller Con mucho gusto i el dilluns pel matí, vam fer una marxa des del mercat de Sant Roc fins al barri de La Morera, per recordar les dones de la fàbrica Haissa. Durant el camí vam anar recollint altres grups de caminades de la ciutat.

L’acte central de la setmana va tenir lloc el divendres amb el festival “Jo sóc Badalona Sud”, realitzat a la plaça dels Pescadors. Durant la tarda es van desenvolupar tallers, un campionat de futbol mixt i moltes actuacions que van mostrar la diversitat de cultures, músiques, danses i estils artístics que conviuen a Badalona Sud.

Llegeix més sobre els continguts

IMG_3690Avaluació

Actualment ens trobem en la fase de valoració. El 26 de març vam fer l’última reunió per avaluar tot el procés i vam acordar que enviaríem unes enquestes per facilitar un anàlisi més complert del procés, dels continguts i de les aportacions al territori. Una vegada rebudes totes les enquestes, farem un petit informe amb les valoracions i comentaris per compartir-lo amb totes les persones, recursos i serveis participants i incorporar les propostes de millora per les futures accions comunitàries.

Llegeix més sobre les aportacions al territori

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s