Activitat Central “Vivim la Diversitat per Guanyar la Igualtat”

DSC_0073

Què millor que conèixer tot el que va succeir el divendres a la Plaça Pescadors, que amb la vivència d’una de les persones que hi va participar? A continuació us deixem amb el text que el company Esteve, coordinador de la dinamització esportiva, ha redactat per l’ocasió:

El passat divendres 13 de març va tenir lloc l’acte central de la “Setmana de les Dones” dins de la proposta d’Acció Global Ciutadana, culminant un procés participatiu amb les entitats, serveis i recursos del territori i dinamitzat per l’equip ICI.

El procés previ (reunions, preparació de tot plegat, logística prèvia, etc) es va viure com a molt positiva; tot teníem l’encertada sensació que estàvem creant alguna cosa gran per laqual valia la pena dedicar-hi un esforç.IMG_2500

Des del projecte d’activitats extraescolars la nostra participació va consistir en dues parts bàsiques de la jornada. Per una banda els espectacles que van oferir davant del nombrós públic els grups de dansa dels centres educatius del Josep Boada i del Baldomer Solà; i per l’altra banda l’organització del Torneig de Futbol Mixte amb menors del territori que es desenvolupava en paral·lel a les actuacions de l’acte central.

Les nenes de dansa estaven molt nervioses per a poder exposar els seus balls i coreografies davant de tanta gent, en una plaça del seu propi barri i damunt d’una immensa tarima que emfatitzava el fet que elles en aquells minuts serien les “reines de la festa”. Nervioses però il·lusionades. Les famílies van donar suport a tota la preparació prèvia, de manera que les seves filles notaven el seu suport i s’il·lusionaven encara més per a demostrar que elles porten el ball dins seu i la dansa és una de les seves passions. I va quedar més que demostrat. La gran tasca de la Neus preparant les coreografies al Boada, el Juanjo coordinant el grup del Baldomer, la Samer transmetent il·lusió als dos grups i la Douae preocupada per tal que tot sortís bé… va ser una experiència per a recordar durant molts anys!

La mare d’una de les nenes del Baldomer comentava que “así, con esos focos y todo, las niñas se regalan…

I a l’altra banda de la plaça dels Pescadors (“de los Pescaderos” per molts de nosaltres) un torneig de futbol mixte del qual els monitors del Baldomer Solà ens sentim orgullosos. El Josué i el Tomás, en les hores prèvies, estaven nerviosos perquè eren conscients que allò que organitzaven era un REPTE (així, en majúscules). Un autèntic repte que ens va sorprendre molt positivament per la gran participació de menors, per l’ambient festiu i alegre que es va viure al llarg de tota la tarda, i sobretot per a la participació de moltes nenes/ noies que van deixar els prejudicis de banda per a demostrar al barri que ELLES també poden jugar a futbol…

DSC_0097

Aquella tarda de divendres, així com també l’activitat de la pel·lícula de Brave organitzada per la Cibercaixa, o bé aquella gran representació teatral del Grup Amb veu de  Dones al Casal Cívic…

L’equip d’extraescolars de futbol del Baldomer recordarem aquella tarda com una experiència molt gratificant. Josué, Tomás, Tito, Señorito, Lupi, Chato, Nono i jo mateix vam gaudir, una vegada més, fent allò que ens agrada fer.

One response to “Activitat Central “Vivim la Diversitat per Guanyar la Igualtat”

  1. Retroenllaç: Woman’s power …ràdio per la igualtat! | Des del sud de Badalona·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s